menu sluiten
zoek terug
terug
Opleidingen

Opleidingen

Opleidingen

Opleiden tot architecten en stedenbouwkundigen die vakbekwaam en maatschappelijk bewust zijn. Dát is wat de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB) doet. De Academie biedt vierjarige masteropleidingen tot stedenbouwkundige of architect aan. Het programma richt zich op afgestudeerde bachelorstudenten die hun ontwerpvaardigheden verder willen verdiepen en ontwikkelen. De opleidingen combineren studeren met werken in de praktijk. Kennis, vaardigheden en houding die je ontwikkelt binnen de Academie, kun je direct inzetten in de praktijk. En andersom kun je beroepsvaardigheden die je opdoet in het werkveld, toepassen binnen het studiedeel.

De Academie biedt een studie op maat. Je wordt uitgedaagd om een eigen visie te vormen als ontwerper binnen je vakgebied. Ook leer je om je ontwerpvaardigheden in te zetten als onderzoeksinstrument.

Onderwijs aan de Academie is kleinschalig, waardoor je persoonlijk contact hebt met je docenten. Bijzonder is het ‘vrije keuze-systeem’: studenten kunnen hun eigen programma samenstellen en jongere- en ouderejaars studenten volgen met elkaar onderwijs, waardoor kennis en kunde gemakkelijk kan worden uitgewisseld. Het studieprogramma wordt ingevuld door gastdocenten en sprekers uit de praktijk. Door ontwerpers, voor ontwerpers dus!

Lestijden onderwijsprogramma : donderdagen 19u00-21u00 en vrijdagen 9u00-17u00.

Als je afgestudeerd bent aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, kun je je direct inschrijven in het Architectenregister als architect of stedenbouwkundige.

Opleidingen