menu sluiten
zoek terug
terug
Martin Aarts stedenadviseur
ontwerpdocent | voorzitter Vrienden van de Academie

Lees meer
sluiten

Martin Aarts

stedenadviseur
ontwerpdocent | voorzitter Vrienden van de Academie

“Wat ik zo leuk aan de Academie vind, is dat ze zo vernieuwend is en dat studenten zich bewust worden van de adviserende rol die je als architect of stedenbouwkundige hebt. Dat je vreselijk goed moet kunnen ontwerpen om in je adviserende rol te laten zien dat er meer mogelijk is dan de opdrachtgever tot dan toe denkt. Een dubbelrol heb je. Teken wat de opdrachtgever zegt. Zo precies mogelijk. En dan, en dat is zo knap, dan laat je zien wat er nog meer mogelijk is, voor hetzelfde geld, met hetzelfde verlanglijstje. En daarom moet je ook zo goed kunnen ontwerpen. Op dat moment, als je dat allebei kan, ben je ongelofelijk effectief. In combinatie met de kleine schaal van de opleiding en de persoonlijke benadering is de Academie daarom als formule zo ongelofelijk vruchtbaar.”

Rotterdamse opgaven

Curriculum

Curriculum

Ontwerpen vormt de kern van de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw. Aan de Academie word je uitgedaagd om een eigen visie te vormen als ontwerper binnen je vakgebied. Je kunt dan ook vrij kiezen uit het totale programma-aanbod van ontwerpstudio’s en theorieonderwijs, en als je gaat afstuderen formuleer je je eigen afstudeeropgave.

Elk jaar stellen we een nieuw programma samen dat aansluit op het actuele vakdebat met een nieuw docententeam dat daarop aansluit. Studenten stellen uit dit brede aanbod hun eigen programma samen dat aansluit op hun ontwikkeling tot architect of stedenbouwkundige. Het nieuwe programma met ontwerpopgaven en thema’s presenteren we in de jaarlijkse programmagids.

 

agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

07.10

Slotpresentatie Hashmat Fagirzada


Openbare Bijeenkomst
Lees meer