“Samen met mijn partner Kristian Koreman hebben we in 2001 het bedrijf ZUS [Zones Urbaines Sensibles] opgericht. Vanaf dag één wisten we dat we met ons bureau interdisciplinair wilden werken. Het schakelen tussen verschillende schalen is iets wat ZUS kenmerkt en waaraan wij veel waarde hechten. Voor ZUS hadden we een ondernemingsplan opgesteld. Hierdoor stond mij goed voor ogen wat ik wilde leren, toen ik in 2004 aan de Academie begon. Daarbij hoorde ook dat ik geen keuze wilde maken tussen architectuur of stedenbouw. Ik wil daarom zowel als stedenbouwer en als architect afstuderen – ik ben nog steeds student. Wat ik enorm waardevol aan de Academie vind is dat er ruimte is om je eigen pad uit te stippelen. In de beginjaren van ons bedrijf hebben we veel eigen projecten uitgevoerd, projecten waarbij geen sprake was van een opdrachtgever. We verrichten veel onderzoeken, maakten publicaties en leverden met onze plannen ongevraagd advies. Na deze periode zijn we meer ondernemend in het vak gaan staan. Waar we vroeger ongevraagd advies leverden, verrichten we nu gevraagd advies. De laatste zeven jaar zijn we erg actief aanwezig geweest in het vakdebat. We hebben veel evenementen, lezingen en activiteiten georganiseerd voor verschillende projecten op het gebied van ontwerp, ontwikkelen en politiek.”
Overlap Architectuur & Stedenbouw
Architectuur en Stedenbouw delen werkterreinen. De straat begint waar het gebouw ophoudt en de stenen overgaan in stad. Daarom moeten beide soorten ontwerpers weet hebben van elkaars vakgebied.
De masteropleidingen tot architect en stedenbouwkundige delen een groot deel van het onderwijsprogramma. Door intensief samen te werken, profiteren beide disciplines van elkaars kennis. Colleges zijn toegankelijk voor architectuur- en stedenbouwstudenten. Binnen het studioprogramma worden combinatiestudio’s aangeboden waarin beide disciplines aan bod komen.