menu sluiten
zoek terug
terug

Kom Kennismaken

Fotografie: Rahlda Jansen

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst biedt twee masterprogramma’s: Architectuur en Stedenbouw die bij afronding direct toegang bieden tot inschrijving in het Architectenregister. Maatschappelijke verankering is een onderscheidende waarde van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Als toekomstige architect combineer je hier studeren met werken, zodat theorie praktisch blijft en de praktijk inspireert tot nieuw denken. Je leert de culturele, sociale, economische en politieke trends herkennen en deze in te zetten bij ruimtelijke opgaven. Je leert je bewegen op het grensvlak van architectuur en stedenbouw. En dat is altijd uitdagend, met de grootstedelijke vraagstukken en de inspirerende omgeving van architectuurstad Rotterdam binnen handbereik.

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst organiseert het komende jaar de volgende kennismakingsactiviteiten.

 

Deadline starten september

  • 1 mei: aanmelding website RAvB en aanmelding Studielink
  • 15 mei – 2 juni: toelatingsgesprekken

 

Informatieavond 

Tijdens deze avond werd uitgebreid ingaan op de ins en outs van onze masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en/of onze pre-masters Architectuur & Techniek en Stedenbouw. De informatieavond start om 19.00 uur en eindigt om ongeveer 21.00 uur, afhankelijk van hoeveel vragen je één op één nog wil stellen, onze coördinatoren zijn aanwezig om na het plenaire gedeelte nog vragen te beantwoorden. Aanmeldformulier informatieavonden.

Donderdagavond 16 februari 2023  

Donderdagavond 20 april 2023

 

Meeloopdagen

Vrijdagen tot 9 juni

Meld je aan via info@ravb.nl. Elke vrijdag worden de studio’s gegeven door docenten uit het werkveld van 9.00-17.00 uur, we pauzeren een uur om 12.30 uur.

Bij voorkeur loop je een ochtend of een middag mee, afhankelijk van het programma van de studio. Bekijk hier de programmagids van het tweede semester en kies twee voorkeur studio’s uit voor je meeloopdag.

Open Dag

Zaterdag 24 juni  – OPEN STUDIO’S

Wil je als toekomstige student of docent kennismaken met de RAvB? Zaterdag 24 juni presenteren onze studenten het eindresultaat van het werk aan verschillende studio’s, gerelateerd aan actuele thema’s uit de praktijk, begeleid door gastdocenten uit de praktijk.

Door middel van een eindshow presenteren studenten de ontwikkeling van hun ontwerpvaardigheden en competenties. Iedereen is welkom deze eindshow te bezoeken. Bekijk instagram voor wat sfeerimpressies van slotpresentaties en de OPEN STUDIO’S van het laatste semester. 

 

Adviesgesprek

Heb je je reeds georiënteerd maar nog vragen over de toelatingsprocedure, de hedendaagse praktijk van de ontwerper en wat studeren aan onze Academie bijzonder maakt. Of twijfel je of je wordt toegelaten op de opleiding? Vraag dan een adviesgesprek aan met Margit van Schaik, de studieloopbaanbegeleider. Ter voorbereiding stuur je een CV, cijferlijst en portfolio op, zij neemt dan met je door of je werk aan de toelatingseisen voldoet.  Naast het doornemen van je portfolio, proberen we al je vragen te beantwoorden in een persoonlijk gesprek.  

 

Informatiebrochure

Link naar informatiebrochure.