Studio-afrondingen & winnaars Priktinos winter 2018

Studio-afrondingen & winnaars Priktinos winter 2018

In de week van 10 december werden in het Innovation Dock de resultaten van de ontwerpstudio’s gepresenteerd en beoordeeld. Meer dan honderd masterstudenten van onze academie namen deel aan de afrondingen van de ontwerpstudio’s. In de avonden vonden de studiopresentaties plaats. Het werk van de studenten werd beoordeeld door de jury bestaande uit docenten en critische vakgenoten uit het werkveld. Op 14 december zijn de winnaars van de Priktinos voor de beste poster en de beste maquette bekend gemaakt.

Bekijk hier de foto’s van de voorbereidingen van de afrondingen.

 

Ontwerpstudio’s

De ontwerpstudio’s vormen de kern van het studiedeel en wordt ondersteund door het theorieonderwijs in de vorm van colleges. De studenten werken in kleine groepen met andere studenten die in verschillende fases van hun opleiding zitten aan de studio’s die zij zelf hebben gekozen. Gedurende de ontwerpstudio’s ontwikkelen zij ontwerpvakmanschap, beroepsvaardigheden en maatschappelijk bewustzijn en de onderlinge samenhang hiertussen. Tijdens de ontwerpstudio’s houden zij zich bezig met actuele onderwerpen als herstructurering, verdichting en duurzaamheid. De vaardigheden zijn gestructureerd rond drie pijlers: onderzoeken, communiceren en reflecteren. 

 

Winnaars Priktinos

winnaars Priktionos december 2018

 

Winnaar van de beste poster is Diederik Vane (tweede van links foto).
Winnaar van de beste maquette  is Sven Schouten (tweede van rechts foto)

Naast de Iktinos-prijs voor het meest vernieuwende studio-ontwerp, hebben studenten een eigen prijs in het leven geroepen, genaamd Priktinos. De Priktinos beloont de student die zijn studio-ontwerp het best weet te verbeelden. Tijden de studio-tentoonstelling wordt kritisch naar elkaars posters en modellen gekeken en stemmen studenten op het beste ontwerp.

De posters worden beoordeeld op: sfeervolle rendering, messcherpe tekeningen, verleidelijke schetsen, heldere (info)graphics, samenhang tussen tekst en beeld. De maquettes worden o.a. beoordeeld op: gebruikt materiaal, verwerking materiaal, originaliteit, detaillering, gebruikt bevestigingsmateriaal, gewicht/schaal.

Stadintimiteiten_Diederik Vane Priktinos 2018

Winnende poster: Diederik Vane

 

Beste maquette Priktinos 2018
Winnende maquette: Sven Schouten

share item