Ben Wegdam assistent ontwerper West 8 | alumnus Stedenbouw
Vooropleiding Urban Design Saxion

Lees meer
sluiten

Ben Wegdam

assistent ontwerper West 8 | alumnus Stedenbouw
Vooropleiding Urban Design Saxion

“In zowel het tweede als derde jaar van de Academie heb ik de Iktinosprijs voor het beste studentenproject gewonnen. Beide keren voor een grootschalig regionaal project. Mijn fascinatie gaat steeds meer uit naar deze grotere schaal. Het interessante eraan vind ik het onderzoek. Hoe beter je onderzoek is en hoe dieper je in de materie duikt, hoe rijker je projecten kunnen worden. Dat is voor mij erg belangrijk. Daarnaast houd ik ervan om strategisch na te denken. Ik vind het leuk om grote visies en nieuwe denkrichtingen te ontwikkelen en daarmee betekenis te hebben voor een grote groep mensen.

Mijn projecten hebben zowel een sociale als een technologische kant. Ik probeer daarmee een beeld te scheppen van hoe de toekomst zou kunnen zijn. Daarnaast zijn mijn ontwerpen altijd sterk regionaal gebonden. Een concept kan niet, zoals lang werd gedacht, overal één op één worden toegepast. De toepassing van mijn basisconcept zal voor een ieder gebied een andere uitwerking hebben.”

twee keer Iktinos voor beste project

Prijzen

De Academie geeft getalenteerde en ambitieuze studenten een podium door excellent ontwerpwerk te prijzen. Hiermee willen we studenten motiveren om nog meer uit hun studie en carrière te halen, en aanmoedigen om te blijven experimenteren en de grenzen van de mogelijkheden op te blijven zoeken. Zij dragen in belangrijke mate bij aan een inspirerende leeromgeving en zijn een voorbeeld voor anderen.

Tijdens de studie maken studenten kans op de Iktinos-prijs voor het meest vernieuwende architectuur- of stedenbouwproject. Daarnaast hebben studenten zelf een prijs in het leven geroepen, de Priktinos, om het best verbeelde plan te eren.
De beste afstudeerplannen zenden we in voor Archiprix NL en maken kans op De Meester, een promotieprijs in het leven geroepen door de Fleur Groenendijk Foundation, om het (afstudeer)werk van de jonge architect of stedenbouwkundige een podium te geven.

Prijzen
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

23.02

Meeloopdag


Inschrijven?
Lees meer

23.02

Slotpresentatie Maxime Vink


Uitnodiging
Lees meer

23.02

Lunchlezing Gert Kwekkeboom 'Publieke Zaken'


Winnaar ARC17
Lees meer