menu sluiten
zoek terug
terug
Ben Wegdam assistent ontwerper West 8 | alumnus Stedenbouw
Vooropleiding Urban Design Saxion

Lees meer
sluiten

Ben Wegdam

assistent ontwerper West 8 | alumnus Stedenbouw
Vooropleiding Urban Design Saxion

“In zowel het tweede als derde jaar van de Academie heb ik de Iktinosprijs voor het beste studentenproject gewonnen. Beide keren voor een grootschalig regionaal project. Mijn fascinatie gaat steeds meer uit naar deze grotere schaal. Het interessante eraan vind ik het onderzoek. Hoe beter je onderzoek is en hoe dieper je in de materie duikt, hoe rijker je projecten kunnen worden. Dat is voor mij erg belangrijk. Daarnaast houd ik ervan om strategisch na te denken. Ik vind het leuk om grote visies en nieuwe denkrichtingen te ontwikkelen en daarmee betekenis te hebben voor een grote groep mensen.

Mijn projecten hebben zowel een sociale als een technologische kant. Ik probeer daarmee een beeld te scheppen van hoe de toekomst zou kunnen zijn. Daarnaast zijn mijn ontwerpen altijd sterk regionaal gebonden. Een concept kan niet, zoals lang werd gedacht, overal één op één worden toegepast. De toepassing van mijn basisconcept zal voor een ieder gebied een andere uitwerking hebben.”

twee keer Iktinos voor beste project

Prijzen

Prijzen

De Academie geeft getalenteerde en ambitieuze studenten een podium door excellent ontwerpwerk te prijzen. Hiermee willen we studenten motiveren om nog meer uit hun studie en carrière te halen, en aanmoedigen om te blijven experimenteren en de grenzen van de mogelijkheden op te blijven zoeken. Zij dragen in belangrijke mate bij aan een inspirerende leeromgeving en zijn een voorbeeld voor anderen.

Tijdens de studie maken studenten kans op de Iktinosprijs voor het meest vernieuwende architectuur- of stedenbouwproject.
De beste afstudeerplannen zenden we in voor Archiprix NL.

Op de Academie voeren we regelmatig de dialoog over ons werkveld en de bestaande competitiecultuur, we zijn ons bewust over de tweestrijd van het uitreiken van prijzen. We nodigen je uit om samen met ons hierover in gesprek te blijven. 

Prijzen
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

18.04

Afstudeerpresentatie Ivo van Doorn


openbaar toegankelijk
Lees meer

19.04

Lecture Stephen Taylor


19.04

Afstudeerpresentatie Marjolijn Vrolijk


openbaar toegankelijk
Lees meer