menu sluiten
zoek terug
terug
Saskia Kok architect MVRDV l alumna Architectuur
vooropleiding Interieurarchitectuur Willem de Kooning Academie

Lees meer
sluiten

Saskia Kok

architect MVRDV l alumna Architectuur
vooropleiding Interieurarchitectuur Willem de Kooning Academie

“Het vak van de ontwerper is multidisciplinair: een samenspel van schalen, functies en context. Dit vertaalt zich in mijn loopbaan. Na mijn studie interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning ervoer ik een gemis in praktijkervaring. De combinatie werken en studeren aan de academie sloot aan op mijn behoefte om mij intellectueel verder te ontwikkelen en tegelijkertijd het professionele werkveld te betreden. Tijdens de academie heb ik mezelf uitgedaagd om grip te krijgen op alle schaalniveaus die zich in het vakgebied bevinden: van klein woongebouw tot een grootschalige stedenbouwkundige opgave.

 

De ontwikkeling die ik op de academie heb doorgemaakt, is terug te vinden in mijn beroepspraktijk. Als afgestudeerd interieurarchitect bezat ik nauwelijks bouwkundige kennis, daarom besloot ik om bij een all round bureau als Broekbakema te gaan werken, waardoor ik direct BIM vaardigheden kon aanleren. Ik heb meer dan 2,5 jaar bij Broekbakema gewerkt. Tijdens deze periode is samen met mijn kennis mijn zelfvertrouwen gegroeid.

 

Broekbakema heeft mij een solide basis geboden, mijn functie als junior architect bij MVRDV is een volgende stap. Hier mag ik, in een minder hiërarchische organisatiestructuur, op verschillende vlakken bijdragen aan projecten. De ontwerpen van MVRDV kunnen als iconisch en leesbaar worden omschreven, ze helpen mij om mijn eigen visie als ontwerper scherp te stellen.”

eigen visie ontwikkelen

Werken & studeren

Werken & studeren

Studeren aan de RAvB maakt je vanaf dag één onderdeel van een rijk netwerk architectuur- en stedenbouwprofessionals. Dankzij de diversiteit en het karakter van het Rotterdamse werkveld kun je een werkplek kiezen die bij je past en waar je jouw grenzen kunt verleggen. Door te werken in de praktijk als beginnend ontwerper en tegelijkertijd te studeren aan de Academie wordt je opgeleid tot een architect of stedenbouwkundige die met beide benen op de grond staat. Op de werkplek heb je te maken met de realiteit van alledag. De Academie geeft je juist de ruimte om te experimenteren met nieuwe instrumenten en methoden. Kennis, vaardigheden en houding die je ontwikkelt in het studiedeel, kun je direct inzetten in de praktijk. Andersom kun je beroepsvaardigheden die je opdoet in het werkveld, direct toepassen binnen het studiedeel.

Voor ontwerpers, door ontwerpers

In de beroepspraktijk werk je op een architecten- of stedenbouwkundig bureau, of op de ontwerpafdeling van een grotere organisatie. Voor het studiedeel stelt de Academie elk jaar een docententeam samen. De studio’s worden begeleid door praktiserende architecten en stedenbouwkundigen. De colleges door een keur aan ontwerpers, kunsthistorici, economen, sociologen en kunstenaars. Het overgrote deel van onze docenten en sprekers staat midden in de ontwerppraktijk en is actief betrokken bij actuele ontwerpopgaven en thema’s. Voor ontwerpers, door ontwerpers, dus!

Werken & studeren
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

08.03

Afstudeerpresentatie Bram Franken


openbaar toegankelijk
Lees meer

15.03

Lecture Bert Gellynck (English)


public lecture
Lees meer

03.04

Afstudeerpresentatie Joey van der Maat


openbaar toegankelijk
Lees meer