menu sluiten
zoek terug
terug
Winka Dubbeldam architect-directeur Archi-Tectonics New York l alumna Architectuur
Lees meer
sluiten

Winka Dubbeldam

architect-directeur Archi-Tectonics New York l alumna Architectuur

Theorie vormt in het Amerikaanse onderwijs belangrijk onderdeel van het curriculum en dat was voor mij dan ook de reden de postuniversitaire masterstudie architectuur aan de Columbia University in New York te volgen.  De koppeling theorie en praktijk is voor mij altijd belangrijk geweest. Ik heb me altijd geïnteresseerd in het academische: zo ben ik al lange tijd verbonden aan het architectuuronderwijs in Amerika – waar ik les gaf aan Columbia (NYC), Harvard (Cambridge), en de laatste jaren als professor architectuur aan de University of Pennsylvania, waar ik nu ook directeur ben. Het lesgeven is voor mij dan ook even belangrijk als het runnen van mijn eigen bedrijf.

Mijn bureau bestaat momenteel uit vijftien tot twintig medewerkers. Het is een bewuste keuze om het bedrijf relatief compact te houden – bij elk project ben ik nu persoonlijk betrokken en ik vervul nog steeds de rol van ontwerper. Het werken op verschillende schaalniveaus is iets waar ik naar streef en is gericht op een holistische manier van kijken naar een object, gebouw of naar een stad. Integraal ontwerpen zou de ambitie moeten zijn van elke architect.

"De koppeling tussen theorie en praktijk is belangrijk"

Titel + Carrière

Titel & register

Het diploma Master of Science (MSc) van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst geeft recht op inschrijving in het architectenregister. Eenmaal geregistreerd mag je de titel ‘architect’ voeren. Deze titel is beschermd door de Wet op de architectentitel.

Carrière

Als je bent afgestudeerd aan de Academie kun je nationaal en internationaal opereren als architect. Je beschikt over een breed en gefundeerd ontwerp- en onderzoeksinstrumentarium. Daarbij kun je effectief samenwerken met andere disciplines in het ontwerp-, plan-, en uitvoeringsproces. Je bent in staat om zelfstandig aan projecten te werken binnen een bureau als ontwerper of je kunt een eigen bureau beginnen.

Titel + Carrière