menu sluiten
zoek terug
terug
Maarten Tenten architectural engineer Mecanoo | student Architectuur
vooropleiding Bouwkunde Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch

Lees meer
sluiten

Maarten Tenten

architectural engineer Mecanoo | student Architectuur
vooropleiding Bouwkunde Avans Hogeschool ’s-Hertogenbosch

“Het verschil tussen academiewerk en professioneel werk ligt niet zozeer in de benadering van het vak, maar meer in de taken en verantwoordelijkheden die de verschillende omgevingen met zich meebrengen. Doordat ik tegenwoordig aan meerdere projecten werk en binnen een project meerdere taken heb, neemt de complexiteit van de werkzaamheden toe. Meer verantwoordelijkheid binnen een project betekent ook meer contacten met externe partijen. Onvermijdelijk komt dan ook de financiële kant van het vak naar voren. Hoewel ik op dit gebied nog veel te leren heb, ben ik wel steeds meer betrokken en me dus bewuster van de strategieën rondom begrotingen, budgetten en bezuinigingsvoorstellen binnen het ontwerpproces. Buiten verwachting erg interessant. Dit zijn typisch dingen die niet direct met architectuur te maken hebben, maar in de praktijk wel erg belangrijk zijn en ook grote invloed op het architectonisch eindresultaat hebben. Deze extra vaardigheden zijn alleen in de praktijk goed te leren.”

"... alleen in de praktijk goed te leren"

Toelating

Toelating

Om de masteropleiding tot architect of stedenbouwkundige te volgen, moet je voldoen aan zowel formele als inhoudelijke toelatingseisen. De inhoudelijke toelating vindt plaats tijdens het startgesprek.

Onder de formele toelatingseisen verstaan we toelaatbare vooropleidingen die (direct) toegang verlenen tot de master Architectuur:

Bachelordiploma van een hbo-opleiding

  • Bachelor of Built Environment (Bouwkunde) met een minor Architectuur;
  • een vergelijkbare buitenlandse bachelor- of masterdiploma, erkend door de Nuffic International Recognition Department;
  • Bachelor of Design in de richting Ruimtelijk ontwerpen, Interieurarchitectuur of Vormgeving, aangevuld met een certificaat van de pre-master Architectuur & Techniek.
  • Bachelor of Built Environment zonder minor of specialisatie, aangevuld met een certificaat van de minor Architectuur behaald aan de opleiding Bouwkunde van de Hogeschool Rotterdam. Meer informatie over de pre-master Architectuur.

Overig

  • een wo-diploma Bachelor of Science in Architecture, of Bachelor of Science in Architecture, Building and Planning;
  • een wo-diploma Master of Science in Architecture Urbanism and Building Technology, Master of Science in Architecture Building and Planning, of Master of Science in Construction Management and Engineering;
  • een certificaat van een postdoctorale of postacademische opleiding aan een Nederlandse instelling op het gebied van architectuur;

Staat jouw vooropleiding hier niet bij?

Neem voor vragen over de toelating contact op met het studiesecretariaat.

Toelating
agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

02.06

Slotpresentatie Folkert Bil


Openbaar toegankelijk
Lees meer

02.06

Lezing David Schmidt en Anne Geenen (Site Practice)


Openbare bijeenkomst
Lees meer

09.06

Lezing Arie Lengkeek (Operatie Wooncoöperatie)


Openbare bijeenkomst
Lees meer