menu sluiten
zoek terug
terug
Nina van Osta architect trainee Inbo l student Architectuur
Vooropleiding Interieurarchitectuur AKV St. Joost Breda

Lees meer
sluiten

Nina van Osta

architect trainee Inbo l student Architectuur
Vooropleiding Interieurarchitectuur AKV St. Joost Breda

“Tijdens mijn studie aan de kunstacademie was ik niet enkel geïnteresseerd in het ontwerpen van een interieur, maar vond ik het ook interessant om zélf de binnenruimtes te kunnen bepalen. Mijn zelf geformuleerde afstudeeropgave was een soort sociale woontoren. Dit had veel meer met architectuur en sociaal-maatschappelijke zaken te maken dan alleen met interieur. Er ging een nieuwe wereld voor me open: ik was na mijn afstuderen nog lang niet klaar, ik was net begonnen!

Techniek en constructie waren onderwerpen waar weinig aandacht aan besteed werd tijdens mijn vooropleiding. De pre-master Architectuur & Techniek sloot hier dan ook perfect op aan. In een half jaar tijd heb ik mijn technische basiskennis op peil kunnen brengen. Daarvoor wist ik niet eens wat bouwfysica was! De grootste eyeopener: niets is wat het lijkt. Elke ontwerpbeslissing heeft consequenties voor de detaillering en uitvoering. Ook nu ik studeer aan de master Architectuur leer ik nog veel op dit vlak en wordt de technische uitwerking van mijn ontwerpen steeds ietsje beter.”

"Elke ontwerpbeslissing heeft consequenties voor de detaillering en uitvoering"

Pre-master Architectuur & Techniek

De pre-master Architectuur & Techniek richt zich op studenten die geïnteresseerd zijn in de masteropleiding tot architect, maar nog niet voldoende kennis hebben van bouwtechnische en bouwfysische aspecten van het architectonisch ontwerp.

Toelaatbaar zijn studenten afkomstig van een Beeldende Kunstacademie met een:

– hbo-bachelordiploma Interieurarchitectuur (Interior Architecture of Interior Design);

– hbo-bachelordiploma Ruimtelijk Ontwerp (Spatial design);

– hbo-bachelordiploma Architectonische Vormgeving;

– of ontwerpers die al op hbo-niveau werkzaam zijn.

De pre-master Architectuur & Techniek brengt binnen een half jaar je technische kennis op peil. Niet alleen de kennis op constructief gebied die je nodig hebt om aan de masteropleiding Architectuur te kunnen starten, maar ook de kennis om je positie in de praktijk te verstevigen. Het programma combineert ontwerpen en techniek omdat elke ontwerpbeslissing invloed heeft op de detaillering en uitvoering van je gebouw.

Lees ook de brochure voor meer informatie over het programma, de toelating en bekijk voorbeelden van ontwerp- en techniekprojecten.

 

 

 

 

Alles nog eens rustig nalezen?

agenda

Het gehele jaar door biedt de Academie activiteiten aan om kennis te maken met de masteropleidingen Architectuur en Stedenbouw.

22.08

Slotpresentatie Mark van Wasbeek


openbare bijeenkomst
Lees meer